Lebih RM 2 juta Wang Ehsan Diagih Di Kawasan Parlimen Pengkalan Chepa

datuk-dali-husin1KOTA BAHRU – Sebanyak RM2,487,150 wang ehsan telah diagih kepada sebahagian besar penduduk di kawasan Parlimen Pengkalan Chepa sepanjang tahun lepas, kata Ketua Umno Bahagian Pengkalan Chepa, Datuk Dali Husin.

Beliau berkata antara bantuan yang disalurkan menerusi wang ehsan adalah bantuan awal persekolahan,  persediaan ke institusi pengajian tinggi awam (IPTA), pelajar cemerlang Ujian Penilaian Sekolah Rendah dan Penilaian Menengah Rendah (PMR) serta bantuan membaiki rumah.

“Wang ehsan ini disalurkan melalui Jabatan Pembangunan Pesekutuan (JPP) Kelantan sebagai penghubung kepada kerajaan persekutuan untuk membantu rakyat yang memerlukan bantuan.

“Bantuan yang dihulurkan juga tidak berdasarkan fahaman politik, ia adil kepada semua pihak supaya rakyat tahu peranan yang kita mainkan di bawah pentadbiran JPP,” katanya kepada pemberita pada Majlis Penyampaian Bantuan Wang Ehsan  kepada Pelajar IPTA kawasan Parlimen Pengkalan Chepa di sini, hari ini.

Pada majlis itu, seramai 115 pelajar menerima bantuan RM300 (bagi Matrikulasi dan Asasi Sains), RM500 (diploma)  dan RM800 (ijazah) dengan peruntukan sebanyak RM75,000.

Dali berkata sepanjang 2012 juga, seramai 1,996 pelajar yang berjaya melanjutkan pelajaran ke IPTA telah diberikan bantuan di  bawah bantuan wang ehsan dengan peruntukan sebanyak RM1,193,600.- Bernama

Tags:

Categories: Berita

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: