“Menteri Itu Akan Masuk Neraka” – Nik Abdul Aziz

470x275xa9550fb45ab8a4a56a3425bda013f06c.jpg.pagespeed.ic.reTvc56URrKOTA BHARU – “Menteri itu akan masuk neraka, tidak ada kuasa yang boleh menyekat dia masuk neraka kecuali syafaat Nabi Muhammad SAW.”

Seolah-olah mempunyai kuasa menentukan balasan seseorang, Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ‘memutuskan’ bahawa menteri yang bertanggunjawab dalam agihan royalti minyak kepada negeri akan masuk neraka kerana dakwanya telah menafikan hak kerajaan Pas Kelantan.

Biarpun tidak menyebut dengan khusus nama menteri yang dimaksudkan, dapat difahami bahawa beliau merujuk kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Menteri Kewangan.

Nik Abdul Aziz mempertikai kenapa royalti minyak tidak diserahkan kepada kerajaan Pas Kelantan sedangkan mereka dengan mudah telah mendapat habuan daripada perlombongan emas yang diusahakan sebuah syarikat dari negara Cina.

“Sepatutnya emas dan petrol sama sahaja, sama-sama milik kerajaan negeri, kenapa emas diberi kepada kita tetapi petrol tidak diberi?

“Orang ini bertanggungjawab dunia akhirat, dan dia kena sumpah, rakyat sumpah kepada menteri-menteri yang tidak bertanggungjawab jaga royalti, akhirat kelak dia akan masuk neraka, tidak ada kuasa boleh sekat menteri ini masuk neraka kecuali syafaat Nabi Muhammad SAW.

“Royalti baik, balak baik, ia sama ada boleh bawa kita ke syurga atau ke neraka, ini masalah besar, golongan sekular tidak fikir masalah syurga neraka, sedangkan benda itu benda ada, kerana syurga neraka ini bukan projek kerajaan, bukan projek parti, tapi daripada Allah,” katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyaksikan majlis penyerahan baki royalti emas dan sumbangan daripada syarikat CMNM Mining Group Sdn. Bhd. iaitu anak syarikat CNMC Goldmine Holdings Ltd. kepada Pejabat Tanah dan Galian (PTG) negeri sebanyak RM386,926 dan Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan (PKINK) sebanyak RM347,115. – Utusan

Tags:

Categories: Berita

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

6 Comments on ““Menteri Itu Akan Masuk Neraka” – Nik Abdul Aziz”

 1. nik aziz pulau celako
  January 31, 2013 at 6:10 pm #

  buat apa nak heboh2 pasal kenyataan nik aziz soal masuk neraka. Dia yg pertama dihumbankan ke neraka jahanam kelak. orang lain semua menuju ke syurga kerana lunaskan amanah dan tanggungjawab rakyat dgn baik dan diredhai Allah. Cuba nyatakan satu perbuatan baik nik aziz kepada rakyat? tak ada. berjuta-juta rakyat kelantan marah dan kutuk dia, maka dgn kemarahan rakyat itulah dia akan dihumban ke neraka.

 2. one malaysia
  January 31, 2013 at 8:23 pm #

  Sedap wei mulut pok nik mengata orang.? Perkara yg dia tuduh tu semua yg dia sendiri juga terlibat….balok? …..tanah rakyat ? ?…..rasuah@komisen???….salahguna kuasa????…..anda list sendiriLah,banyak sangat sebab selama 22tahun. fikir fikirkanlah ya?

 3. Ramli Abdul Razak
  February 8, 2013 at 12:52 pm #

  ish ish ish, hebat tuan guru ni, ingatkan tiket ke syurga aje dia pegang rupanya tiket ke neraka pun ada.wow!

 4. Zailan Ismail
  February 13, 2013 at 9:50 pm #

  isu -isu yg akan dituntut oleh rakyat Kelate terhadap Pok Nik Ajis di akhirat :
  1. Kecek Belawok
  2. Jual agama kpd DAP& Kristian
  3. Beri minum air karat kpd rakyat
  4. Tidak jalankan amanah sebagai pemimpin
  5. Menjahanamkan bumi kelate di Lojing
  6. Gagal sebagai pemerintah untuk bawa kemakmuran
  7. Rasuah
  8. Salah gunakuasa.
  9. Bertopengkan agama tipu rakyat

 5. Zailan Ismail
  February 13, 2013 at 9:54 pm #

  Karpal &Guang Eng tak perlu bimbang pasal neraka sebab Nik ajis akan buat fatwa dia boleh beri sfaat kpd 2 orang Kafir ni

 6. musa
  February 25, 2013 at 7:35 am #

  Ayah Pin pernah mengaku dirinya Tuhan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: