Ku Li: PRU13 Dijangka Paling Sengit

imageGUA MUSANG – Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) tidak lama lagi disifatkan paling sengit dalam sejarah negara.

Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, beliau mahu rakyat membuat keputusan bijak bagi memilih wakil rakyat mereka sama ada bagi kerusi Parlimen atau Dun.

Beliau turut menasihati rakyat jangan mudah mendengar khabar angin yang boleh mengurangkan tumpuan terhadap pengundian, kerana ia penting untuk masa depan.

“Paling penting, kita fokus kepada penilaian calon yang bertanding untuk membuat keputusan mengundi,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Mesra Bersama Sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) Parlimen Gua Musang di Dewan Bukit Chekati dekat sini, petang semalam.

Hadir sama, Adun Nenggiri, Mat Yusof Ab Ghani; Adun Paloh, Datuk Nozula Mat Diah; Adun Galas, Ab Aziz Yusof dan Lembaga Perwakilan Sahabat AIM Cawangan Gua Musang, Zanariah Ab Rahim.

Tengku Razaleigh juga Ketua Umno bahagian berkata, sahabat AIM juga adalah dalam kalangan peniaga kecil yang bertuah kerana mudah mendapat pinjaman daripada badan berkenaan.

Katanya, sebelum ini memang sukar peniaga kecil mendapat pinjaman berikutan syarat ketat dikenakan institusi kewangan di negara ini.

“Kerajaan membuat pendekatan dengan mewujudkan cawangan AIM seluruh negara kerana menganggap ia penting bagi membantu peniaga kecil menambahkan modal.

“Hasilnya seperti yang kita lihat sekarang ini apabila bertambah ramai peniaga kecil dapat membesarkan perniagaan mereka selepas mendapat pinjaman daripada AIM,” katanya.- Sinar Harian

Tags:

Categories: Berita

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: