MB: Johor Kubu BN, Pembangkang Hanya Mimpi

imagesMUAR – Pembangkang diibaratkan seperti bermimpi di siang hari apabila dilihat terlalu yakin mampu menawan negeri ini pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman berkata, Johor masih menjadi kubu kuat Umno dan Barisan Nasional (BN) kerana sokongan rakyat terhadap parti itu masih lagi kukuh serta tidak pernah goyah walaupun cuba digugat pihak tertentu.

“Seperti 50 tahun yang lalu, anak-anak muda Johor tetap menyokong BN. Malah, sokongan mereka semakin meningkat sejak kebelakangan ini.

“Sebab itu kita kekal sebagai kubu kuat parti. Keyakinan pembangkang itu sebenarnya berasaskan kepada adanya ‘orang lain’ yang menyokong parti mereka,” katanya ketika berucap pada pelancaran Pemuda BN Pilihan Orang Muda Peringkat Negeri Johor di Stadium Sultan Ibrahim di sini, kelmarin.

Turut hadir, Naib Ketua Pemuda Umno merangkap Timbalan Menteri  Belia dan Sukan,  Datuk Razali Ibrahim; Naib Ketua Puteri Umno, Shahanim Mohd. Yusof; Ketua Pemuda Umno negeri, Datuk Zulkurnain Kamisan dan Ketua Puteri Umno Johor,  Nurshilda Ibrahim.

Abdul Ghani dalam ucapannya turut mengajak anak-anak muda mempertahankan Johor sebagai kubu kuat BN pada PRU13 kerana kerajaan sudah banyak berjasa dengan membawa kesejahteraan dan pembangunan.

“Kita mahu mengembalikan rekod Johor menang 100 peratus di semua 56 kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) dan 26 kerusi Parlimen yang dipertandingkan.

“Dengan sokongan anak muda, kita yakin matlamat ini dapat kita kecapi   pada pilihan raya umum kali  ini,” katanya.

Beliau berkata, jentera BN perlu bekerja keras kerana pihak pembangkang kini sentiasa berusaha meningkatkan emosi dan  memainkan perasaan benci dan marah pengundi  supaya menolak kerajaan sedia ada.

Sementara itu, Shahanim mengingatkan rakyat di negeri ini supaya mengambil iktibar dengan kejatuhan kerajaan BN di negerinya iaitu Kedah kerana sepanjang lima tahun memerintah hanya janji dan pembohongan dilakukan.

Shahanim yang juga Ketua Puteri Umno Bahagian Sungai Petani berkata, sudah 66 tahun Umno dan BN berjasa malah, sudah tentu rakyat perlu mempunyai rasa kasih sayang serta terima kasih kerana terlalu banyak jasa sudah dicurahkan. – Sinar Harian

Tags:

Categories: Berita

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: