Bukti Bergambar Nik Aziz Gondolkan Bumi Kelantan

Kelantan negerinya indah. Kaya dengan pelbagai sumber alam. Allah yang maha esa juga mengurniakan bentuk muka bumi yang sempurna untuk Tanah Serendah Sekebun Bunga ini, lengkap dengan pantai dan gunung ganangany.

Namun keadaan yang sebaliknya berlaku. Bumi kurnian Allah ini telah tercemar dek kerana pemerintah yang dikatakan ulama ini gagal untuk menguruskannya.

Kalau dipentas ceramah semuanya berlandaskan al-Quran dan Hadis. Tetapi hakikatnya amat menyedihkan. Bumi ini telah dirogol oleh pemimpin Pas. Atas nama Ladang Rakyat. Atas nama untuk membantu rakyat.

Namun rakyat tidak berubah. Yang berubah hanya bentuk muka bumi dan ‘perut’ wakil rakyat Pas. Bumi telah bertukar warna, tiada lagi kehijauan, yang tinggal warna merah. Sungai pula amat menjijikkan.

Jika melalui di tepi jalan-jalan utama di Gua Musang, Kuala Krai, Machang dan Jeli, anda pastinya melihat hutan tebal. Tetapi didalamnya sudah kosong, semuanya telah ditebang. Ia tidak ubah seperti bukit-bukit di padang pasir.

Tiada guna bercelo panjang. Lihat sahaja bukti-buktinya – Kesemua gambar-gambar ini dirakamkan dari udara di Bertam, Dabong, Hulu Sungai Berok dan Hutan Simpan Sungai Satar – semuanya di Hulu Kelantan.

Jangan selepas ini Nik Aziz cakap ambo tak tahu.

Kelantan_38[1]

Kelantan_100[1]Kelantan_85[1]

Kelantan_284[1]    Kelantan_375[1]

Kelantan_601[1]

Tags:

Categories: Editorial

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment on “Bukti Bergambar Nik Aziz Gondolkan Bumi Kelantan”

  1. Marhain
    March 9, 2013 at 7:14 pm #

    Huduh perangai geng ulamak palsu weh. Jika kalimah Allah ta’ala pon puak tu sanggup gadai, tanah balak amanah rakyat dia kekah rogol muno jah. Bo la weiiiiiiiiiiii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: