BN Janji Beri Tanah Kepada Rakyat Kelantan

dn_02.1KUALA KRAI  – Datuk Seri Najib Tun Razak berjanji rakyat Kelantan yang layak akan diberi tanah sekiranya Barisan Nasional (BN) berjaya menerajui kerajaan negeri ini selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti.

Perdana Menteri berkata, ini merupakan janji tambahan kepada tujuh perkara besar yang beliau umumkan semasa melawat negeri ini pada 20 Januari lalu.

Katanya, BN bukan bercakap kosong seperti pembangkang yang hanya pandai membuat janji tetapi tidak menunaikannya.

“Pertama jangan bagi tanah pada pemimpin DAP, untuk apa bagi tanah pada pemimpin DAP, rakyat Kelantan dahagakan tanah, lebih 4,000 hektar tanah bagi pada Ngeh Khoo Ham dan Nga Kor Ming. Rakyat dapat apa?

“Salah satu janji tambahan, kita akan bagi tanah kepada rakyat Kelantan, kita sebuah kerajaan kena buat yang terbaik untuk rakyat,” katanya ketika berucap dalam Majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Maktab Rendah Sains Mara Kuala Krai di sini hari ini.

Yang turut hadir Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Kelantan, Datuk Seri Mustapa Mohamed; timbalan beliau, Datuk Dr. Awang Adek Hussin dan Ketua UMNO Bahagian Kuala Krai, Datuk Ramzi Ab. Rahman.

Pada 20 Januari lalu, Najib ketika melawat negeri ini mengumumkan tujuh projek besar yang bakal dilaksanakan bagi memajukan Kelantan tidak lama lagi.

Projek tersebut merangkumi pembinaan lebuh raya Kuala Krai-Kota Bharu, pembinaan stadium baharu, masjid terbesar dan perumahan rakyat dengan peringkat permulaan melibatkan 3,000 unit.

Projek lain ialah mewujudkan sistem pengangkutan Rapid Kota Bharu, pembinaan kampus bandar Universiti Teknologi Mara (UiTM) yang boleh memuatkan 5,000 pelajar dan menyelesaikan masalah air. – UTUSAN

Tags:

Categories: Berita

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: