Jangkaan Dun Selangor Bubar Meleset

imagesSHAH ALAM – Hampir 30 wartawan dari pelbagai organisasi media hari ini pulang tanpa ‘berita tergempar’ setelah tiada pengumuman pembubaran Dewan Undangan Negeri (Dun) Selangor oleh Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim seperti yang diharapkan.

Bahkan Abdul Khalid tidak hadir pada sidang akhbar di Bilik Media Tingkat 20 Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah di sini yang penuh sesak dengan wartawan yang menunggu sidang akhbar Mesyuarat Mingguan Majlis Kerajaan Negeri Selangor, biasanya diadakan pada Rabu.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pelancongan, Hal Ehwal Pengguna dan Alam Sekitar Elizabeth Wong berkata mesyuarat mingguan yang selalunya diadakan Rabu diadakan hari ini kerana Abdul Khalid perlu menyelesaikan beberapa perkara dengan kadar segera.

Selain Wong, dua lagi exco yang hadir pada sidang akhbar yang bermula pukul 3.30 petang ialah Pengerusi Jawatankuasa Tetap Adat Melayu, Belia dan Sukan Dr Ahmad Yunus Hairi dan Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Dr Halimah Ali.

“Ini bukanlah mesyuarat exco terakhir kami. Beberapa mesyuarat lagi akan diadakan… urusan berjalan seperti biasa di Selangor, usah bimbang,” kata Wong.

Wong juga berkata mesyuarat exco juga menyentuh tarikh pembubaran Dun di seluruh negara.

Ditanya mengapa Menteri Besar tidak hadir sidang akhbar hari ini, beliau berkata, pada hari ini Abdul Khalid lebih sibuk berbanding hari biasa.

Sebelum ini, Abdul Khalid berkata Dun Selangor akan dibubar bulan ini. Tempoh lima tahun Dun Selangor tamat 22 April. – Bernama

Tags:

Categories: Berita

Subscribe

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: